Hava gayet güzel. Sonbahar güneşi kızdırıyor… 28 Ekim 2013 günü, Üsküdar Meydanı’nda Eminönü’ne kalkan vapur iskelesinin önü.
İşte yolcuların inip çıktığı merdivenlerin üstünde, insanları zerre kadar umursamayan iskelenin köpeklerinden biri.
Fakat öylesine bir yatış ki bu, insan; “bu nasıl keyif” demekten kendini alamıyor!..
Her gün on binlerce yolcunun vapurlara bindiği veya indiği bir meydan burası. Aşılı ve küpeli bu hayvanların, geçerken kendilerini seven veya besleyen yüzlerce insanı tanıdığından da kimsenin şüphesi yok.
Fakat bundan da dikkat çekici olan; Üsküdar iskele meydanındaki köpeklerdeki şu güven duygusu.
İnsanların işe yetişmek için koştukları merdiven başlarında yatıyor bile olsalar hiç kimsenin gelip onlara bir tekme atmayacağından, hatta hoşt bile demeyeceğinden, işte böylesine (görüldüğü kadar) emin oldukları belli.
Bu hayvanların bir zamanlar yaşamış olan hemcinslerinden çok daha şanslı olduklarını söylersek abartmış sayılmayız, öyle değil mi?
.