Türkiye Çocuk Dergisi pek çoğunuz için olduğu gibi benim için de çok önemlidir.
Onbeş günde bir çıktığı zamandan beri; yazamazken çizdim, çizemezken okudum. Şimdi yine bir “söz” kestik aramızda(!) aldık iki sayfasını dergimizin, düştük yollara. Acaba diyorum; varsam, açar mısınız kapınızı? 🙂
“Madem geziyorsun, gördüklerini bize de anlat” dediler bana…
“Seyyâhı fakîr Muammer Çelebi” isimli bol resimli gezi yazısı sayfaları işte böyle başladı. İlk sayısı yarın bayilerde. Duyurmadı, demeyin…
Bu arada, yine ayda bir yayınlanan Yeşilay Dergisi’nde hem yazılarımız, hem de konu ile ilgili çizdiğimiz illüstrasyonlar devam ediyor. Hatırlatmadı, demeyin…
İKİ KİTAP:
Kitap çok önemlidir insanlık için, bugün için ve yarın için. Öyle değil mi?
Peki kitaptan daha önemli olan nedir, biliyor musunuz? Kitabın, ya-za-nı!..
Kitabın yazarı o kadar önemli ki; kelimelere sığmaz… Kepenek giymiş ve değneğe yaslanmış olsa bile, kurt çoban olur mu?..
Ve hatta kaval çalıyor bile olsa!
Yarın; yazarlarındır…
Yarın “okuyanların” aslında, ama okunması için önce yazılması gerekiyor ya!
Bence soru şu: Madem kalan “yazıdır” geriye ve madem aynı harfleri farklı eller de dizebilir yan yana… O zaman, işte o zaman “kimin” yazdığı ayrı bir anlam kazanıyor!
Anlayan anladı, anlamayan da anladığını zannetti; Ve bu fasıl burada bitti…
Belli ki bu sözler, aşağıda bahsedeceğim iki kitap ve yazarı(*) içindi!
İSLAM HUKUKU / Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
“İslamiyet miladın altıncı asrında Arabistan’da doğdu. Getirmiş olduğu prensipler, bu arada kurduğu hukuk düzeni kısa bir zaman zarfında üç kıtaya yayıldı. Asırlar boyu çok çeşitli milletlerde uygulandı. Hâlâ da varlığını devam ettiriyor.
İslam Hukuku’nu bir anda dünyaya yayan hususiyetler nelerdir?
İslam Hukuku hangi esaslar üzerine bina edilmiştir?
Hukuk kaideleri nasıl elde edilmektedir?
Bütün bunların cevabını bu kitapta bulacaksınız…”
…..
İSLAM HUKUKU TARİHİ / Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
“İslam Hukuku, yeryüzünün geniş bir kısmında asırlarca hükümran oldu. Bugün bile pek çok ülkede kısmen de olsa uygulanıyor. Modern hukuka tesiri de inkâr edilemez boyutta.
İslam hukukunun doğuşu, gelişmesi, kıtalara yayılması, sonra yavaş yavaş yeryüzünden çekilişi, tarihin en ilgi çekici hadiselerinden biri olarak kabul edilmektedir.
İslam Hukuku’nu tanımak için de, öncelikle bu hukukun tarihini bilmek gerekiyor. Çünkü tarih, bir hadiseyi yakından tanımakta mühim bir yardımcıdır…”
Bu kitaplar yoktu. Henüz yazılmamıştı… Raflardaki yerleri boş duruyordu…
Fakat yine de, piyasadaki büyük bir eksikliği doldurduğu için değil… Baskı kalitesi ve görüntü güzelliği için değil… Ele gelişi ve okuma rahatlığı için de değil; “güvenilir” olduğu için bu kadar uzun cümleler koşuşturdu ardı ardına…
Konuyla ilgisi olanlar, bu kitaplar hakkında bilgiyi Arı Sanat’tan öğrenebilirler. 0212 520 41 51 mailto:arisanat@mynet.com>
…….
(*) Profesör Doktor Ekrem Buğra Ekinci: Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi ve İslam Hukuku Kürsüsü
Stop
Muammer Erkul
30 Temmuz 2006 Pazar