1 min read

21.05.2011 (Hayırla yâd edildiler) Türkiye Gazetesi

 

Hayırla yâd edildiler

21 Mayıs 2011 Cumartesi


Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in, Bâbıâli Sohbetleri’nde, geçen hafta kaybettiğimiz iki değerli insan;


Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in, Bâbıâli Sohbetleri’nde, geçen hafta kaybettiğimiz iki değerli insan; Türkiye gazetesi yazarlarından Mehmet Oruç ve yine Türkiye gazetesinin eski çalışanlarından gazeteci Enver Durmuş yâd edildi. ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım’ın yönettiği TİMAŞ Kitap Kahve’deki toplantıda, Kamuran Abacıoğlu, Hüseyin Sarıkoç, Şeref Özata, Ünal Bolat, Muammer Erkul, Süleyman Doğan, İbrahim Metin, Osman Akkuşak, Hüdavendigar Onur, Mustafa Nadir Tez, Sefa Koyuncu, Selim Çoraklı söz alarak, Mehmet Oruç ve Enver Durmuş ile ilgili hatıralarını ve onların güzel hasletlerini anlattılar.

VEFA ÖRNEĞİ
Toplantıya Enver Durmuş’un yakınları ile birlikte oğulları Ensar ve Onur da katılarak, babalarını anlattı. Toplantının sonunda Ahmet Yüter Hoca, aşr-ı şerif okudu ve dua yaptı. Yüter Hoca ayrıca Mehmet Oruç ve Enver Durmuş için yazdığı şiirleri seslendirdi. Bir teşekkür konuşması yapan, gazetemiz Yazıişleri Koordinatörü Mustafa Bilim, “Bu güzel toplantıyı düzenleyen ESKADER ve özellikle değerli başkanı Mehmet Nuri Yardım’a, gösterdikleri vefa örneği dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi. Gazetemizden Ali Çorbacı, Fatih Selek, Ersel Gündüz, Mehmet Bilge, Tolga Uslubaş, Yahya Erkılıçoğlu, Necmettin Öksüz; Oruç ve Durmuş’u anma toplantısına katılanlar arasındaydı.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=491225

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir